Amatőr rádió    Ipari rádió    Rádióbérlés    Szerviz    Scanner    Speciális rádió    PMR446    Csatlakozó    Antennailleszto    Audio eszköz    Mobil antenna    Bázis antenna    Tapegyseg    Kiárusítás    Újdonság    Kábel    Mérőműszer     Kutyariasztó   Időjárás állomás    Légtechnika    FTDX-5000    Archívum    
 

    Főoldal
Anico Kft.: Dazzer Kutyariasztó

DAZER ULTRAHANGOS KUTYARIASZTÓ

Az ultrahangos kutyariasztó egy tenyérben elférő, ütésálló műanyagházzal ellátott, 9V-os tartóselemmel működő, 12,2 dkg súlyú, 11,5 cm hosszú, 5,5 cm széles és 3 cm vastagságú, amely övre, nadrágzsebre is akasztható.

Dazer ultrahangos kutyariasztó műszaki jellemzői - dazer, kutyariasztó, ultrahangos kutyariasztó, dazer kutyariasztó, dazer ultrahangos kutyariasztó

Hogyan használjuk támadás esetén azr ultrahangos kutyariasztót?

A kutyariasztót úgy kell használni, mint a TV távirányítóját. Ügyelni kell arra, hogy a készülék kövesse az állatot. Hatótávolsága elérheti a 15-20 m-t is, amely függ az állatban lévő feszültségtől.

Használhatják:

 • sétálók (idősek, gyerekek),
 • futók,
 • kerékpárosok,
 • közszolgálati alkalmazottak ,
 • rendészeti szervezetek (rendőrök, nyomozók),
 • polgárőrök,
 • díjbeszedők,
 • postások,
 • stb...

Hogyan használjuk idomításra a kutyariasztót?

Ha az állat olyan magatartásminták szerint viselkedik, ami nem elfogadható gazdája számára, akkor ezekről le lehet szoktatni a Dazer ultrahangos kutyariasztó segítségével. A szóbeli parancs kiadása után használjuk rövid 1 mp-es időtartamra a Dazer kutyariasztót úgy, hogy a kutya lehetőleg ne lássa a kezünkben. Néhány ismétlés után kialakul a kutyában a reflex az adott parancshoz, érzékeli az ultrahangot és később az ultrahang nélkül is, pusztán a szóbeli parancs kiadása után is végrehajtja a feladatot.

Hogyan működik a Dazzer ultrahangos kutyariasztó?

Hogyan működik a Dazer ultrahangos kutyariasztó - dazer, kutyariasztó, ultrahangos kutyariasztó, dazer kutyariasztó, dazer ultrahangos kutyariasztó A közterületen lévo elszabadult vagy kóbor állatok 75-80%-a az idegen kutyák támadásától tartva védekezésre vagy támadásra alkalmas feszült állapotban vannak és nagyon kevés dolog kell ahhoz, hogy az embert megtámadják, pl.: ha saját kutyát tartanak a lakásban vagy udvaron, a ruházaton érzik a kóbor állatok szagát és ez támadásra ingerelheti oket. A postásokat azért támadják meg többször, mert házról-házra járva a kapufélfához, ajtóhoz hozzáérve a ruházatukra tapadó idegen kutya szaganyagokat érzik, amely támadási reakciót válthat ki.

Az ultrahangos kutyariasztót, úgy specifikálták, hogy az csak a támadó, tehát az embernek sérülést okozható állat elriasztására legyen alkalmas. A szelíd vagy passzív állatot a berendezés nem bántja, nem vált ki náluk különösebb reakciót, kivéve ha idomításra használjuk

A kutyariasztó ezt a szelektálást úgy tudja elvégezni, hogy az állatban lévo passzív vagy negatív feszültséget megemeli majdnem az epilepsziás szintig, amit az állat nem tud elviselni, és elmenekül a helyszínrol. Saját állatra nem célszeru használni, mert a pozitív feszültséggel teli - gazdáját örömmel fogadó - állatot összezavarja.

Hogyan reagálnak a kutyák a kutyariasztóra?

 • A passzív kutya a DAZER ultrahangos kutyariasztó hangjára csupán elfordítja a fejét - ezt azért teszi, mert így tudja meghatározni a hang irányát - és végzi a dolgát tovább. A kutya ebben az esetben azért nem menekül el, mert nincs benne támadási feszültség, amit a készülék az epilepsziás szint közelébe felemelhetett volna, és így nem vált ki az állatból menekülési reakciót.
 • 0-2%-ra tehető a süket kutyák aránya a közterületen, amelyre az ultrahangos kutyariasztó készülék hatástalan. Ezek az állatok a kutyariasztó használatakor mereven néznek az emberre, figyelve a mozgást. Célszerű őket kikerülni, és tartani a biztonságos távolságot.
 • A közterületen lévő elszabadult vagy kóbor állatok 75-80%-a az idegen kutyák támadásától tartva védekezésre vagy támadásra alkalmas feszült állapotban vannak és nagyon kevés dolog kell ahhoz, hogy az embert megtámadják.

Figyelmeztetés:

 • A DAZER ultrahangos kutyariasztó nem hatásos a kutya "territóriumán" belül.
 • A DAZER ultrahangos kutyariasztót csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk.
 • A kutyariasztó nem alkalmas kutyák szétválasztására, ha kutyasétáltatás közben támadás éri a kutyánkat.
 • Az ultrahangos kutyariasztó használatakor figyelni kell arra, hogy az állatnak mindig legyen menekülési útvonala.
 • Ha nem tud elmenekülni támadásba fordulhat.
 • Csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésre célszerű a kutyariasztót használni.

Contact us